Uvjeti poslovanja

 

NARUDŽBA PROIZVODA

Proizvode možete naručiti u trgovini u Čakovcu, O. Keršovanija 1 , putem web shopa ili maila info@alufelge.hr
Nakon zaprimanja Vaše narudžbe i po našoj obradi iste, šaljemo Vam ponudu u kojoj imate sve potrebne konkretne informacije i po kojoj možete izvršiti uplatu ili potvrdu narudžbe (sama narudžba i potvrda o narudžbi putem web shopa nema nikakvu obvezujuću formu).

NAČINI PLAĆANJA

Naručene proizvode možete platiti:

– gotovinom u trgovini

– transakcijsko (virmansko) plaćanje na žiro račun

– kartično plaćanje u trgovini i online preko Tcom Payway shopa

– pouzećem , gotovinom kod dostave (nije moguće za svu robu)

- kombinacijom plaćanja

Transakcijsko plačanje je virmansko plačanje na naš poslovni žiro račun po ponudi koju šaljemo nakon izvršene narudžbe. Uplatu možete izvršiti općim uplatnicama na šalterima bilo koje banke, Fine, pošte ili preko internet bankarstva. Ponudu šaljemo u roku od 24 radna sata od Vaše narudžbe na mail koji ste naveli prilikom narudžbe.

Kartično plačanje prilikom dostave dostavljaču koji sa sobom ima mobilni POS uređaj. Kod kartičnog plačanja popusti ne vrijede.

Plaćanje pouzećem vrši se u gotovini dostavljaču prilikom dostave. Plaćanje pouzećem je moguće samo za robu koju imamo na lageru. Kod slanja pouzećem naplaćuje se trošak otkupnine u iznosu od 2% iznosa narudžbe ili 10kn ako je iznos narudžbe manji od 500 kn. U slučaju da naručeni proizvod nemamo na lageru može se izvršiti i uplata samo avansa (ne manjeg od 25% iznosa ponude), a ostatak iznosa prilikom preuzmanja robe ili prije same isporuke.

Kombinacija plačanja - moguće je proizvode koji se sastoje od više komada (npr. set alu felga) platiti kombinacijom plačanja. Npr. moguće je platiti jednu felgu putem transakcijskog računa (npr. kao avans za narudžbu), dvije felge kartičnim plačanjem i jednu felgu gotovinom prilikom preuzimanja dostavljaču. Naravno moguće su i druge kombinacije.

CIJENE

Navedene cijene vrijede samo za kupnju putem web shopa alufelge.hr i zadržavamo pravo promjene bez prethodne najave. Ukoliko je od slanja naše ponude i isporuke u međuvremenu došlo do promjene cijene na tržištu (na više ili manje), važeće su one cijene koje smo Vam poslali u ponudi i vrijede do isteka ponude ili isporuke naručene robe. Kod kartičnog plačanja naznačeni popusti ne vrijede.

SLANJE ROBE

Svu robu je moguće poslati u bilo koji dio Hrvatske. Robu šaljemo putem dostavnih službi na adresu koju ste naveli prilikom narudžbe. Dostava iznad 1000 kn je besplatna , a do 1000 kn dostava se naplaćuje 35 kn/paket. Dostava za robu na akciji ili rasprodaji nije besplatna.

ROKOVI ISPORUKE

Robu koju imamo na stanju predajemo na dostavu u roku od 24 radna sata, a rok isporuke je 1-2 radna dana. Robu koju nemamo na stanju rok dobave je 2-10 radnih dana , a u specijalnim slučajevima i do 30 radna dana ovisno o robi koju naručujete, a konkretan očekivani rok dobave biti će naveden u ponudi. Datum narudžbe smatra se kada zaprimimo Vašu potvrdu o narudžbi ili kada uplaćena sredstva stignu na naš žiro račun. Ukoliko zbog nekog razloga nismo u mogućnosti izvršiti isporuku naručene robe u roku od 30 radna dana biti ćete obaviješteni u najkraćem roku te ćemo Vam eventualno ponuditi istu robu drugog proizvođača ili sličnu robu istih karakteristika, koju možete a i ne morate prihvatiti. U slučaju ne mogućnosti isporuke proizvoda i neprihvaćanja zamjenskog proizvoda izvršiti ćemo Vam povrat novaca. U roku dobave navedenom u ponudi narudžbu nije moguće stornirati, ali ako iz nekog razloga nismo u mogućnosti isporučiti naručenu robu unutar tih navedenih rokova, tada je po isteku tog roka dobave moguće odustati od narudžbe i dobiti povrat novaca. Novac se vraća beskamatno i na način na koji je uplaćen u roku od najkasnije 14 radnih dana od zaprimanja Vašeg zahtjeva. Isto tako ukoliko kupac ne podigne robu u roku od 30 radnih dana od obavijesti o dospijeću zaključuje se da je kupac odustao od kupnje te se ista roba daje na daljnju prodaju bez povrata avansa.Narudžbu proizvoda koji naručujemo isključivo po Vašim specifikacijama i željama nije moguće stornirati u roku od 30 radna dana od narudžbe ako je proces isporuke ili proizvodnje već započet ili u tijeku.

REKLAMACIJE I POVRAT ROBE

Prilikom preuzimanja robe trebate provjeriti točnu vrijednost, količinu i neoštećenost isporučene robe. Svi proizvodi moraju biti u originalnoj tvorničkoj ambalaži neotvarani i neoštećeni. Ako je oštećenje prouzročeno prilikom transporta takav proizvod reklamirajte kod dostavne službe, a u svakom slučaju obavijestite i nas. Kod preuzimanja robe od dostavljača, molimo da odmah uz njegovo prisustvo prekontrolirate kvalitetu i kvantitetu pošiljke i u slučaju vidljivih nedostataka odmah reklamirate dostavu i načinite zapisnik, jer se reklamacije na oštećenje bez zapisnika neće uvažavati iz razloga što dostavne službe potpisom kod preuzimanja tretiraju da ste pošiljku prekontrolirali i zaprimili u ispravnom stanju, tako da pravo na naknadnu reklamaciju na dostavu nemate. Svojim potpisom kod preuzimanja robe potvrđujete točnost isporuke te preuzimanje proizvoda i popratne dokumentacije (računa, deklaracije, garancijei uputstva).
Ukoliko je nedostatak posljedica tvorničke greške isporučit ćemo Vam novi proizvod bez ikakvih dodatnih troškova u najkraćem mogućem roku. Posljedične štete su iskljućene i ne nadnoknađujemo ih, također troškove eventualne montaže i demontaže snosi kupac. Ukoliko je oštećenje nastalo nepravilnim korištenjem ili rukovanjem s vaše strane, troškove zamjene, dostave i ostale manipulativne troškove snosite u cijelosti. Zadržavamo pravo da slike i specifikacije proizvoda nisu 100% identične. U slučaju da roba ima vidljive greške, robu možete reklamirati u roku od 14 dana od dana kupnje u tvorničkoj ambalaži i uz reklamacijski zapisnik koji možete „skinuti“ OVDJE na našoj internet stranici ili zatražiti putem maila. Reklamacije i povrate bez obrasca, sa otkupninama i bez prethodne najave nećemo prihvaćati. Pravo na jednostrani raskid ugovora imate u roku od 14 dana od zaprimanja robe. Obrazac za jednostrani raskid ugovoramožete pronaći ovdje ili ga zatražiti putem maila i u tom slučaju troškove dostave i vračanja snosi kupac, a u slučaju da se naručuje roba pozahtjevu kupca (roba koja nije na lageru kod nas) plaća se i trošak dobave i povrata dobavljaču. Robu koju nemamo na lageru i naručujemo i proizvodnja je po zahtjevu, željama i specifikacijama kupca, zamjena, jednostrani raskid ugovora i povrat nije moguć.

Ovjes: Pojedini proizvođači ovjesa ne nude razvrstavanje opruga po osovinskome opterečenju, pa se može dogoditi da se lakša vozila ne spuste koliko je navedeno ili obrnuto (najčešče se radi o kubikaži motora i opremi vozila). Isto tako s vremenom dolazi do zamora materijala kod starih opruga (vozilo je već u startu spušteno u odnosu na tvorničko) tako da se vozilo manje spusti od očekivanog, ali treba uzeti u obzir i tu razliku između tvorničkog i automatski već spuštenog vozila zbog navedenog zamora materijala. Kako se radi o ispravnim proizvodima, navedeni slučajevi ne ulaze u reklamacije.

Gume i felge:Sve gume iz naše ponude su novije proizvodnje. U slučaju da je guma starije proizvodnje imaju oznaku STARI DOT + godina proizvodnje. Pod novom gumom podrazumijeva se guma do 5 godina starosti.  Felge i gume na kojima su izvršene montaže ne mogu se reklamirati.

  NAČIN PODNOŠENJA PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno čl. 8 Zakona o zaštiti potrošača (Narodne Novine br. 79/7. ispr. 79/9. 88/09) obavještavamo kupce da prigovore i utiske mogu dostaviti u pisanom obliku na adresu :

Alu felge d.o.o.
M. Tita 73, Novo Selo Rok
40 000 Čakovec

ili na mail: info@alufelge.hr.

Odgovor u pisanom obliku dostavljamo najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

ZAVRŠNA ODREDBA

Narudžbom proizvoda i plaćanjem ponude (akontacija ili u cijelosti) potvrđujete da ste upoznati sa sadržajem ponude te da su navedeni artilkli usuglašeni sa Vašom narudžbom. Isto tako suglasni ste i sa ovim uvjetima poslovanja Alu felge d.o.o. te ih u potpunosti prihvaćate. U slučaju nesporazuma pozivamo se na ponudu i navedene uvjete u rješavanju eventualnog spora, a u slučaju nemogućnosti mirnog rješenja nadležna su mjerodavne službe u sjedištu prodavatelja, odnosno u trgovačkom sudu u Varaždinu.

Kako bismo Vam pružili točne i konkretne informacije, u dobroj namjeri izradili smo ovaj web shop i pravimo maksimalne napore da izneseni podaci budu pravovaljani i ažurni, ali zbog dinamike tržišta cijene i dobavljivost proizvoda su podložne promjenama, tako da zadržavamo pravo promjene cijena i ostalog bez prethodne najave. Također specifikacije, slike i ostali podaci proizvoda su informativnog karaktera te je moguće da nisu sto posto točni..